Zapiekanka warzywna
Zapiekanka warzywna
Przygotowanie
- Piekarnik nagrzewamy do temp. 180-200 st. C
- Blachę wykładamy papierem do pieczenia
- Papryki kroimy w większą kostkę (gniazda nasienne usuwamy)
- Cukinię i bakłażana kroimy w plastry
- Pomidorki kroimy na pół
- Cebulę obieramy i kroimy w piórka
- Na papier układamy wszystkie warzywa (tak jak na załączonym obrazku), polewamy tłuszczem oraz posypujemy przyprawami i wkładamy do piekarnika na ok. 20-25 minut
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia zapiekanek.
Autor
Lista składników
- Papryka czerwona (230 g)
- Papryka żółta (200 g)
- Cukinia zielona (150 g)
- Pomidor koktajlowy (140 g)
- Bakłażan (120 g)
- Cebula czerwona (105 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (50 ml)
- Sól kłodawska (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
- Papryka słodka mielona (proszek) (1.5 g)
- Oregano suszone (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.