Zalepki czekoladowo-migdałowo-kokosowe
Zalepki czekoladowo-migdałowo-kokosowe
Przygotowanie
- Tłuszcz powinien być miękki
- Orzechy i czekoladę drobno siekamy
- Do miski wkładamy masło orzechowe, miód i tłuszcz, dodajemy przyprawy (sól) i dokładnie mieszamy
- Mąkę przesiewamy do miski z masą i ponownie dokładnie mieszamy
- Dodajemy płatki kokosowe, orzechy i czekoladę, a następnie delikatnie mieszamy
- Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st. C
- Blachę smarujemy tłuszczem
- Z masy formujemy kulki o wielkości ok. 3 cm, kładziemy na blachę i rozpłaszczamy do średnicy ok. 5 cm
- Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 12 minut
- Po upieczeniu zostawiamy ciasteczka na kilka minut, aby ostygły i dopiero ściągamy z blachy
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Mąka migdałowa (115 g)
- Miód lipowy (48 g)
- Wiórki kokosowe (30 g)
- Olej z orzechów włoskich ekologiczny (5 ml)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.