Wywar z kurczaka
Wywar z kurczaka
Przygotowanie
- Do garnka wkładamy kurczaka, zalewamy wodą, solimy, doprowadzamy do wrzenia
- Następnie gotujemy na wolnym ogniu przez 1,5 -2 godziny
- Wyjmujemy kurczaka, a wywar odcedzamy.
- W ten sposób ugotowany kurczak nadaje się do spożycia z warzywami, a wywar można wykorzystać do przygotowania zup lub pić bez dodatków
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Ugotowany kurczak nadaje się do spożycia z warzywami, a wywar można wykorzystać do przygotowania zup lub pić bez dodatków.
Autor
Lista składników
- Woda (2000 ml)
- Kurczak tuszka (1700 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.