Wysoko błonnikowe hamburgery
Wysoko błonnikowe hamburgery
Przygotowanie
- Do miski wkładamy mięso, dodajemy mąkę (przesiewamy przez sitko) i wszystkie przyprawy, wybijamy jaja i całość dokładnie mieszamy
- Masę dzielimy na ilość porcji podanej w przepisie i formujemy burgery o grubości ok. 1 cm
- Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz
- Kładziemy burgery i grillujemy przez ok. 4-5 minut z każdej strony (lub wg upodobań)
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Wołowina mięso mielone (455 g)
- Jajo kurze (102 g)
- Mąka kokosowa (65 g)
- Smalec z gęsi (12 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
- Cebula granulowana (1.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.