Wyśmienita gorąca czekolada
Wyśmienita gorąca czekolada
Przygotowanie
- Czekoladę ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski (odrobine odkładamy do dekoracji)
- Do rondla wlewamy mleko i podgrzewamy do momentu, tuż przed zagotowaniem
- Zmniejszamy ogień, wrzucamy czekoladę i podgrzewamy cały czas mieszając, aż czekolada się rozpuści i połączy z mlekiem
- Dodajemy kakao i dokładnie mieszamy
- Napój przelewamy do kubków, na wierzch lejemy śmietankę i posypujemy startą czekoladą
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia czekoladowych dań.
Autor
Lista składników
- Mleko kokosowe (600 ml)
- Czekolada gorzka (bez mleka) (80 g)
- Śmietanka kremówka 30% (30 ml)
- Kakao w proszku (20 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.