Wykwintna sałatka z serem pleśniowym
Wykwintna sałatka z serem pleśniowym
Przygotowanie
- Do miski wrzucamy ser i rozgniatamy na „pastę”
- Dodajemy śmietanę z majonezem i dokładnie mieszamy
- Dodajemy posiekaną zieleninę oraz przyprawy (pieprz) i ponownie dokładnie mieszamy
- Jabłka kroimy w cienkie cząstki (gniazdo nasienne usuwamy) i przenosimy do miski
- Awokado obieramy, usuwamy pestkę i kroimy w paski, a następnie dodajemy do miski z jabłkami
- Dodajemy sałatę oraz orzechy i całość dokładnie mieszamy
- Sałatkę nakładamy na talerze i polewamy sosem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Sałata karbowana (400 g)
- Jabłko (360 g)
- Awokado (280 g)
- Ser pleśniowy (100 g)
- Orzech włoski (100 g)
- Śmietana 18% (75 g)
- Majonez (60 g)
- Szczypiorek (5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.