„Wrapy” z sałaty z kurczakiem i awokado
„Wrapy” z sałaty z kurczakiem i awokado
Przygotowanie
- Mięso kroimy w kostkę i przenosimy do miski
- Dolewamy tłuszcz, dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy, tak aby każdy kawałek mięsa był równomiernie pokryty
- Rozgrzewamy patelnię
- Wrzucamy mięso i podsmażamy przez ok. 6-7 minut (tak aby mięso nie było surowe, ale też żeby go nie wysuszyć)
- Mięso przenosimy na deskę i drobno siekamy
- Awokado obieramy, usuwamy pestkę i wydrążamy miąższ do miski
- Dodajemy majonez, sok z cytryny oraz posiekaną zieleninę i całość dokładnie mieszamy
- Dodajemy mięso oraz przyprawy i całość ponownie dokładnie mieszamy
- Sałatkę z kurczakiem nakładamy na liście sałaty, dodajemy orzechy i zawijamy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Do wnętrza możesz dodać również inne składniki.
Autor
Lista składników
- Kurczak pierś (150 g)
- Sałata masłowa (100 g)
- Awokado (70 g)
- Orzech włoski (60 g)
- Majonez (50 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Tymianek (świeży) (3 g)
- Sok z cytryny (bio) (3 ml)
- Pieprz czarny (1.5 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
- Papryka słodka mielona (proszek) (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.