Wołowina w sosie z zielonym pieprzem
Wołowina w sosie z zielonym pieprzem
Przygotowanie
- Mięso kładziemy na talerzu, smarujemy tłuszczem, przykrywamy folią i odkładamy na ok. 30 minut
- Do rondla wlewamy śmietanę i tabasco, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i rozgnieciony pieprz, mieszamy i podgrzewamy przez ok. 5 minut
- Rozgrzewamy patelnię
- Kładziemy mięso i smażymy z każdej strony po ok. 4-5 minut (smażymy do momentu uzyskania pożądanego stopnia wysmażenia)
- Następnie przenosimy mięso na talerz, przykrywamy folią i odstawiamy na ok. 5 minut
- Na patelnię wlewamy sos pieprzowy, zwiększamy ogień i mieszamy drewnianą łyżką przez ok. 2-3 minuty
- Mięso nakładamy na talerze i polewamy sosem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia wołowiny.
Wołowinę możesz podać z różnymi dodatkami np. z frytkami lub z sałatką ze świeżych warzyw.
Autor
Lista składników
- Wołowina ligawa (640 g)
- Śmietana 18% (250 g)
- Pieprz zielony w zalewie (marynowany) (20 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Czosnek (10 g)
- Tabasco (7 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.