Wołowina w curry z cukinią
Wołowina w curry z cukinią
Przygotowanie
- Cebulę i dynię kroimy w kostkę, a pieczarki w ćwiartki
- Rozgrzewamy patelnię i umieszczamy w niej warzywa
- Dodajemy mięso
- Zalewamy bulionem lub wodą i dusimy przez około 30 minut
- Doprawiamy curry, solą, pieprzem i ulubionymi przyprawami
- Mieszamy
- Podajemy na talerzu
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia wołowiny.
Autor
Lista składników
- Cukinia zielona (150 g)
- Wołowina mięso mielone (150 g)
- Pieczarka (świeża) (100 g)
- Sałata rzymska (70 g)
- Cebula (50 g)
- Smalec z gęsi (12 g)
- Siemię lniane (10 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Curry w proszku (3 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.