Wołowina w bulionie z bukietem warzyw
Wołowina w bulionie z bukietem warzyw
Przygotowanie
- Mięso wkładamy do zamrażarki na ok. 1 godz.
- Po tym czasie kroimy mięso w bardzo cienkie plasterki i układamy w miskach
- Warzywa z grzybami obieramy i kroimy w kostkę
- Do garnka wlewamy bulion, dodajemy starty imbir i zagotowujemy
- Dodajemy warzywa i przyprawy, mieszamy i gotujemy przez ok. 3-4 minuty na małym ogniu (gotujemy do miękkości)
- Do każdej miski wlewamy gorący bulion, posypujemy posiekanym szczypiorkiem i podajemy
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z wołowiną.
Autor
Lista składników
- Bulion mięsny (750 ml)
- Wołowina rumsztyk (600 g)
- Marchew (100 g)
- Cukinia zielona (100 g)
- Pieczarka (świeża) (50 g)
- Seler naciowy (50 g)
- Szczypiorek (5 g)
- Sól kłodawska (3 g)
- Imbir korzeń (2.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.