Wołowina duszona z warzywami
Wołowina duszona z warzywami
Przygotowanie
- Z fasolki odcinamy końcówki i kroimy na 3-4 części
- Brokuł dzielimy na różyczki
- Fasolkę i brokuł gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 10 minut (do miękkości)
- Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
- Papryki kroimy w kostkę
- Mięso oczyszczamy i kroimy w paski
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
- Dodajemy mięso i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty z każdej strony
- Dodajemy papryki i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
- Dodajemy gotowane warzywa oraz przyprawy, mieszamy i całość podgrzewamy przez ok. 1-2 minuty
- Danie nakładamy na talerze i posypujemy zieleniną
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dań z użyciem wołowiny.
Autor
Lista składników
- Wołowina polędwica (300 g)
- Fasola szparagowa zielona (świeża) (100 g)
- Brokuł (80 g)
- Papryka czerwona (55 g)
- Papryka żółta (50 g)
- Cebula (50 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.