fbpx
Szukaj
open close

Wołowina curry z ryżem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8f16463d-eaff-46f1-9300-c8e7204e3253
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Wołowina curry z ryżem

Przygotowanie

  • Cukinię kroimy w kostkę
  • Pieczarki kroimy w ćwiartki
  • Mięso kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cukinię oraz pieczarki i podsmażamy przez ok. 4-5 minut
  • Zawartość patelni przenosimy do miski
  • Na patelnię dokładamy tłuszcz, wrzucamy mięso i podsmażamy przez ok. 7-8 minut (do momentu, aż przestanie być surowe)
  • Dodajemy przyprawy, dolewamy wino i całość dokładnie mieszamy
  • Dodajemy zawartość miski, mieszamy i zagotowujemy, a następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 10 minut (do miękkości wszystkich składników)
  • Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
  • Na talerze nakładamy ryż, a na wierzch mięso

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia wołowiny.

Danie możesz opcjonalnie posypać papryczką chili i zieleniną np. natką pietruszki.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina łopatka (600 g)
  • Pieczarka (świeża) (250 g)
  • Cukinia zielona (250 g)
  • Ryż basmati (250 g)
  • Wino białe półwytrawne (50 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
  • Curry w proszku (6 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Zioła prowansalskie (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Wołowina a’la curry z cukinią

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Cukinię kroimy w kostkę Pieczarki kroimy w ćwiartki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (smalec i (…)

WIĘCEJ >

Wołowina duszona z warzywami

Z fasolki odcinamy końcówki i kroimy na 3-4 części Brokuł dzielimy na różyczki Fasolkę i brokuł gotujemy we wrzącej, osolonej (…)

WIĘCEJ >

Wołowina duszona w warzywach

Mięso myjemy i kroimy w kostkę (łatę dodatkowo oczyszczamy z błon). W garnku rozgrzewamy olej kokosowy, wrzucamy drobno posiekane czosnek (…)

WIĘCEJ >

Wołowina na zielono

W małym garnku rozgrzewamy masło Cukinię kroimy w kostkę Na rozgrzanym tłuszczu obsmażamy mięso, potem dodajemy cukinię i przyprawy Danie (…)

WIĘCEJ >

Wołowina azjatycka

Najpierw robimy marynatę. Pastę z tamaryndowca rozpuszczamy w odrobinie ciepłej wody. Dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy. Polewamy nią pokrojone (…)

WIĘCEJ >