Wołowina a’la curry z cukinią
Wołowina a’la curry z cukinią
Przygotowanie
- Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
- Cukinię kroimy w kostkę
- Pieczarki kroimy w ćwiartki
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (smalec i olej)
- Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
- Dodajemy mięso, cukinię oraz pieczarki, mieszamy i podsmażamy przez ok. 4-5 minut
- Dolewamy bulion dusimy przez ok. 30 minut (do miękkości)
- Dodajemy przyprawy i całość dokładnie mieszamy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia wołowiny.
Autor
Lista składników
- Wołowina rostbef (1000 g)
- Cebula (210 g)
- Bulion mięsny (200 ml)
- Masło (150 g)
- Czosnek (45 g)
- Ocet winny (10 ml)
- Cukier trzcinowy (5 g)
- Sól kłodawska (3 g)
- Pieprz ziarnisty (1.5 g)
- Liść laurowy (1 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.