Wolnowarzona karkówka z bakłażanem

Wolnowarzona karkówka z bakłażanem
Przygotowanie
- Mięso posypujemy przyprawami, wkładamy do wolnowaru i podlewamy odrobiną wody
- Wolnowar ustawiamy na czas 6 godz., na opcję „low”
- Po tym czasie piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
- Blachę wykładamy papierem do pieczenia
- Bakłażana kroimy wzdłuż w cienkie plastry i układamy na papierze
- Każdy plaster smarujemy tłuszczem i posypujemy przyprawami
- Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 20 minut
- Karkówkę “szarpiemy” na drobne kawałki przy pomocy dwóch widelców
- Kawałki mięsa układamy na upieczonych kawałkach bakłażana
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia bakłażana.
Autor
Lista składników
- Bakłażan (240 g)
- Ser feta (50 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Pieprz czarny (3 g)
- Sól kłodawska (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.