fbpx
Szukaj
open close

Wolnowarzona karkówka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0fabb859-9af1-4caa-9b91-b80c6f089a26
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Wolnowarzona karkówka

Przygotowanie

  • Karkówkę obtaczamy w przyprawach oraz oliwie i układamy w misie wolnowaru. 
  • Warzywa obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach
  • Na wierzch układamy krojone warzywa i podlewamy wodą (ok. szklanki).
  • Wolnowarzymy co najmniej 6 h na stopniu Low (1).

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy papryki wędzonej. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Maja Wlazły
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Wieprzowina karkówka (380 g)
  • Woda (250 ml)
  • Marchew (180 g)
  • Pietruszka korzeń (160 g)
  • Seler korzeń (160 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Papryka wędzona mielona (proszek) (1 g)

Potrzebny sprzęt

Miska, Obieraczka do warzyw, Tarka do jarzyn, Wolnowar

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Wolnowarzone żeberka

Żeberka wkładamy do wolnowaru i dolewamy wody do ich wysokości. Dodajemy przyprawy i ustawiamy na tryb LOW na 7 godzin (…)

WIĘCEJ >

Pieczeń ze schabu z wolnowaru z puree z dyni

Pieczeń: Schab solimy, pieprzymy Marchew, pietruszkę, 1 cebulę obieramy Kroimy w plastry lub w kawałki i kładziemy na dnie wolnowaru (…)

WIĘCEJ >

Kaczka z wolnowaru z modrą kapustą

Kaczka: Kaczkę kładziemy w wolnowarze Solimy, pieprzymy, posypujemy majerankiem  Ręką wcieramy przyprawy w mięso Cebulę obieramy, kroimy w plastry Gruszkę (…)

WIĘCEJ >

Gęś z wolnowaru

Gęś kładziemy na desce Wycinamy piersi z skórą, odcinamy nogi Korpus z skrzydłami zostawiamy sobie na rosół lub mrozimy do (…)

WIĘCEJ >