Wolno gotowana wołowina
Wolno gotowana wołowina
Przygotowanie
- Mięso dokładnie myjemy i w całości zalewamy wodą
- Doprowadzamy na średnim ogniu do wrzenia i zmniejszamy temperaturę gotowania, aby mięso w garnku lekko bulgotało
- Mięso gotujemy minimum 3 godziny (najlepiej zostawić na 4-5 godzin, aby było bardzo miękkie)
- Cebulę pokrojoną w piórka podsmażamy na patelni
- Kiedy się zeszkli, dorzucamy poszatkowaną kapustę i solimy
- Podlewamy niewielką ilością wody i dusimy do miękkości (około 15-20 minut)
- Po zdjęciu z palnika dodajemy sok z całej cytryny
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Wywar z mięsa można wykorzystać jako bazę do zupy.
W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne propozycje przyrządzenia wołowiny.
Autor
Lista składników
- Kapusta biała (1000 g)
- Wołowina udziec (1000 g)
- Woda (500 ml)
- Cebula (210 g)
- Jabłko winne (180 g)
- Cytryna (80 g)
- Smalec z gęsi (24 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.