Włoskie burgery wołowe
Włoskie burgery wołowe
Przygotowanie
- Orzechy mielimy np. w młynku i przesypujemy do miski
- Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski z orzechami
- Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i przenosimy do miski z orzechami
- Do miski z orzechami dodajemy mięso oraz przyprawy (sól) i całość dokładnie mieszamy
- Z masy mielonej formujemy burgery i spłaszczamy tak, aby były grubości ok. 2 cm
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Kładziemy burgery i smażymy przez ok. 11-13 minut, co jakiś czas obracając na drugą stronę
- Pomidora kroimy w plastry
- Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki
- Usmażone burgery delikatnie osuszamy ręcznikiem papierowym i podajemy z pomidorem i cebulą
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia burgerów.
Autor
Lista składników
- Wołowina mięso mielone (450 g)
- Pomidor (170 g)
- Migdał (25 g)
- Cebula (25 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Bazylia (świeża) (6 g)
- Czosnek (5 g)
- Sól morska (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.