Włoska pieczeń z indyka z serem
Włoska pieczeń z indyka z serem
Przygotowanie
- Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
- Blachę wykładamy papierem do pieczenia
- Cebulę i marchew obieramy
- Cebulę, marchew i cukinię ścieramy na grubych oczkach tarki do miski
- Zieleninę drobno siekamy i połowę dodajemy do miski ze startymi warzywami
- Do miski dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy
- Masę przenosimy wilgotnymi dłońmi na blachę i formujemy z niej „bochenek” o wymiarach ok. 20 cm x 7 cm
- Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 1 godz. (co ok. 15-20 minut wylewamy z blachy powstały sos)
- Pieczeń kroimy w plastry i posypujemy pozostałą zieleniną
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kurczaka.
Autor
Lista składników
- Pomidor w puszce (400 g)
- Kurczak pierś (300 g)
- Ser Mozzarella (250 g)
- Ser Parmezan (80 g)
- Jajo kurze (51 g)
- Bułka tarta (32 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Masło (15 g)
- Czosnek (10 g)
- Oregano suszone (6 g)
- Tymianek (świeży) (3 g)
- Chili w proszku (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.