Witaminowa zupa z pieczarkami
Witaminowa zupa z pieczarkami
Przygotowanie
- Boćwinę, szpinak i rukolę kroimy na paski
- Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry
- Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę
- Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę
- W garnku rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy wszystkie warzywa i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
- Dolewamy bulion, doprowadzamy do wrzenia, a następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 25 minut (do miękkości ziemniaków)
- Wyłączamy kuchenkę, dodajemy śmietankę oraz przyprawy i mieszamy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych zup.
Opcjonalnie możesz dodać do zupy papryczkę chili.
Autor
Lista składników
- Bulion jarski (1250 ml)
- Szpinak (800 g)
- Liść buraka (boćwina) (500 g)
- Rukola (500 g)
- Pieczarka (świeża) (300 g)
- Ziemniak (300 g)
- Cebula (250 g)
- Śmietana sojowa (120 ml)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Sól kłodawska (3 g)
- Pieprz czarny (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.