fbpx
Szukaj
open close

Wiśnie z kruszonką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c884397a9-369f-46f0-a5e4-1da35ba1b94e
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Wiśnie z kruszonką

Przygotowanie

Wiśnie

  • Wiśnie drylujemy (usuwamy pestki)
  • Na patelni rozgrzewamy miód
  • Dodajemy wiśnie, mieszamy i smażymy przez ok. 3-4 minuty
  • Następnie ściągamy patelnię z kuchenki

Ciasto

  • Orzechy mielimy (np. w młynku do kawy)
  • Tłuszcz kroimy na kawałki i wkładamy do miski
  • Dodajemy pozostałe składniki, mieszamy i ucieramy drewnianą łyżką do momentu, aż uformują się grudki o podobnej wielkości
  • Ciasto przenosimy na talerz i wkładamy do lodówki na ok. 1 godz.
  • Po tym czasie piekarnik nagrzewamy do temp. 170 st. C
  • Na blachę kruszymy ciasto i wkładamy do piekarnika na ok. 20 minut
  • W tym czasie przygotowujemy wiśnie
  • Gotową kruszonkę rozkładamy na talerzach, a obok układamy wiśnie i podajemy
  • Opcjonalnie możemy podawać deser z dodatkiem lodów np. waniliowych

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z wiśniami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 6
Trudność: Łatwy

Lista składników

Wiśnie

  • Wiśnia (świeża) (300 g)
  • Miód lipowy (12 g)

Ciasto

  • Cukier trzcinowy (50 g)
  • Masło (35 g)
  • Mąka razowa (35 g)
  • Migdał (35 g)
  • Cynamon mielony (1.5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Lodówka, Łyżka drewniana, Miska, Nóż, Patelnia, Piekarnik, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Placek wiśniowy

Placek wiśniowy Wiśnie drylujemy Cukier mieszamy z mąką i wodą w garnku, a następnie stawiamy garnek na kuchenkę i gotujemy (…)

WIĘCEJ >

Kobler wiśniowy

Nadzienie wiśniowe Wiśnie drylujemy W rondlu mieszamy mąkę z cukrem i wodą, doprowadzamy do wrzenia i mieszamy do momentu, aż (…)

WIĘCEJ >

Bananowo-wiśniowa miska zdrowia

Z wiśni wydrążamy pestki i wrzucamy owoce do blendera Banana obieramy i wkładamy do blendera Do blendera dodajemy zieleninę, dolewamy (…)

WIĘCEJ >

Wiśnie w cieście

Jajo wybijamy na talerz i roztrzepujemy z odrobiną cukru pudru Wiśnie kroimy na pół, usuwamy pestki i przenosimy owoce do (…)

WIĘCEJ >

Budyń waniliowy z wiśniami

Wszystkie składniki (poza mlekiem) umieszczamy w rondlu, podgrzewamy i mieszamy Cały czas mieszając dolewamy mleko i podgrzewamy do momentu, aż (…)

WIĘCEJ >