Wiosenne warzywa z patelni
Wiosenne warzywa z patelni
Przygotowanie
- Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki
- Cebulę obieramy i kroimy w plasterki
- Ze szparagów odcinamy końcówki i kroimy na 3-4 części
- Cukinię kroimy w słupki
- Paprykę kroimy w cienkie słupki
- Z grochu odcinamy końcówki
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy imbir z cebulą i przeciśnięty przez praskę czosnek, mieszamy i podsmażamy przez ok. 1 minutę
- Dodajemy szparagi, cukinię i paprykę, mieszamy i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
- Dodajemy odsączoną kukurydzę z grochem i smażymy przez ok. 2 minuty
- Dolewamy sos z wodą, mieszamy i gotujemy przez ok. 2 minuty
- Dodajemy kiełki, mieszamy i podsmażamy przez ok. 1 minutę
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia warzyw.
Autor
Lista składników
- Szparag (300 g)
- Cukinia zielona (300 g)
- Groch cukrowy (200 g)
- Papryka czerwona (150 g)
- Brokuł (150 g)
- Papryka żółta (100 g)
- Cebula dymka (80 g)
- Woda (30 ml)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Czosnek (10 g)
- Sos ostrygowy (10 g)
- Imbir korzeń (5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.