Wiosenna zupa minestrone
Wiosenna zupa minestrone
Przygotowanie
- Por kroimy w cienkie plasterki (tylko białą część)
- Zieleninę drobno siekamy
- Cukinię kroimy w kostkę
- Z fasolki odcinamy końcówki i kroimy na kawałki o wielkości ok. 4 cm
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy por oraz zieleninę i podsmażamy przez ok. 4-5 minut, co jakiś czas mieszając
- Dodajemy cukinię, fasolkę oraz groszek i smażymy przez ok. 5 minut
- Dodajemy pomidory, dolewamy bulion i zagotowujemy
- Następnie zmniejszamy ogień, dodajemy makaron i gotujemy przez ok. 20 minut (do miękkości makaronu)
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia zup.
Autor
Lista składników
- Bulion mięsny (2000 ml)
- Pomidor w puszce (400 g)
- Cukinia zielona (300 g)
- Groszek zielony (150 g)
- Por (140 g)
- Fasola szparagowa zielona (świeża) (100 g)
- Makaron pszenny (świderki) – bezjajeczny (100 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (12 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Rozmaryn (świeży) (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.