Wieprzowina ze szpinakiem

Wieprzowina ze szpinakiem
Przygotowanie
- Mięso kroimy w paseczki i na patelni podsmażamy masło
- Na patelnię wrzucamy szpinak i mieszamy do czasu aż się rozmrozi
- Gdy szpinak jest już rozmrożony dodajemy mięso i dusimy około 20 minut (tak, aby mięso przestało być surowe a woda się zredukowała)
- Dodajemy przyprawy i dalej dusimy. Pod koniec dorzucamy do dania kawałki sera pleśniowego i mieszamy do całkowitego jego rozpuszczenia
- Gdy ser jest wymieszany ze szpinakiem i mięsem, możemy podawać
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia wieprzowiny.
Autor
Lista składników
- Szpinak (200 g)
- Wieprzowina szynka (surowa) (180 g)
- Ser pleśniowy (40 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.