fbpx
Szukaj
open close

Wieprzowina z warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c650f409e-7603-4093-abc6-bf4529f04760
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Wieprzowina z warzywami

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w cienkie plastry i przenosimy do miski
  • Dodajemy wszystkie przyprawy (soli połowę) i dokładnie mieszamy
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Na papier wykładamy mięso i odstawiamy na ok. 30 minut
  • Czosnek z imbirem obieramy i drobno siekamy
  • Cebulę obieramy i kroimy w plasterki
  • Papryki kroimy w plasterki
  • Z grochu odcinamy końcówki i kroimy na pół
  • Na patelni rozgrzewamy 1/3 ilości tłuszczu
  • Wrzucamy mięso i podsmażamy przez ok. 6-8 minut, co jakiś czas mieszając
  • Usmażone mięso ściągamy z patelni i przenosimy do miski
  • Na patelnię dolewamy pozostały tłuszcz
  • Wrzucamy czosnek z imbirem oraz cebulę i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy paprykę oraz groch i smażymy przez ok. 2 minuty, co jakiś czas mieszając
  • Dodajemy z powrotem mięso i smażymy przez ok. 1 minutę
  • Danie nakładamy na talerze i posypujemy posiekaną zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z kurczakiem.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny, powyżej 1 godziny
Składniki: 18
Porcje: 5
Trudność: Średni

Lista składników

  • Papryka czerwona (460 g)
  • Kurczak pierś (450 g)
  • Ananas w puszce (300 g)
  • Papryka zielona (140 g)
  • Marchew (135 g)
  • Sok z cytryny (bio) (100 ml)
  • Woda (100 ml)
  • Ketchup (75 g)
  • Cukier trzcinowy (70 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Mąka ziemniaczana (12 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Imbir w proszku (1.5 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (1.5 g)
  • Papryka ostra mielona (proszek) (1.5 g)
  • Curry w proszku (1.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Papier do pieczenia, Patelnia, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Burritos z kurczakiem i awokado

Mięso oczyszczamy i posypujemy z każdej strony przyprawami (solą, pieprzem i papryką) Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy mięso i (…)

WIĘCEJ >

Kurczak z karmelizowaną cebulą

Cebulę obieramy i kroimy w plasterki Mięso wkładamy w folię kuchenną i rozpłaszczamy wałkiem do ciasta Następnie przenosimy mięso do (…)

WIĘCEJ >

Calzone z porem i kurczakiem

Por kroimy w cienkie plasterki Mięso kroimy w kostkę Ser (mozzarellę) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Piekarnik rozgrzewamy (…)

WIĘCEJ >

Cytrynowy kurczak w brokułach

Pierś z kurczaka kroimy na drobne kawałki i mieszamy z przyprawami. Brokuła dzielimy na małe różyczki i myjemy. Na patelni (…)

WIĘCEJ >

Gyros z kurczaka z warzywami

Z udek należy wyciąć kości (można je np. do rosołu dorzucić później) Mięso pociąć w cienkie plastry Czosnek obrać, posiekać (…)

WIĘCEJ >