fbpx
Szukaj
open close

Wieprzowina słodko-kwaśna

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca1207dd2-b08f-46ec-873f-dc8e7534fac5
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Wieprzowina słodko-kwaśna

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Mięso kroimy w kostkę i przenosimy do miski
  • Dodajemy tłuszcz i dokładnie mieszamy
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Na papierze rozkładamy mięso i wkładamy blachę do piekarnika na ok. 15 minut
  • Imbir obieramy, drobno siekamy i wrzucamy do rondla
  • Pomidory kroimy w cząstki
  • Ananasa obieramy i kroimy w kostkę
  • Ogórki kroimy w plasterki
  • Do rondla dodajemy cukier i przyprawy (curry), dolewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze przez ok. 5 minut
  • Dodajemy pomidory, ananasa i ogórki, mieszamy i gotujemy przez ok. 5 minut
  • Dodajemy mięso, mieszamy i gotujemy przez ok. 5-10 minut (do momentu, aż mięso będzie miękkie)
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Danie nakładamy na talerze i posypujemy zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia wieprzowiny.

Wieprzowinę słodko-kwaśną możesz podać z ryżem, kaszą lub makaronem.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina szynka (surowa) (600 g)
  • Pomidor (300 g)
  • Ananas (200 g)
  • Woda (125 ml)
  • Ogórek kiszony (100 g)
  • Cukier trzcinowy (30 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Kolendra (świeża) (9 g)
  • Imbir korzeń (5 g)
  • Curry w proszku (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Wieprzowina z ananasową salsą

Mięso kroimy w plastry (na 1 porcję 1 plaster) Każdy plaster mięsa wkładamy między dwa kawałki folii i rozbijamy tłuczkiem (…)

WIĘCEJ >

Wieprzowina słodko-kwaśna na ryżu

Mięso oczyszczamy i kroimy w cienkie plasterki Następnie każdy kawałek mięsa przyprawiamy z każdej strony Ryż gotujemy wg instrukcji na (…)

WIĘCEJ >

Wieprzowina po indyjsku

W garnku rozgrzewamy masło i dorzucamy przyprawy. Gdy przyprawy zaczną intensywnie pachnieć, dodajemy pokrojone w kostkę mięso. Po 5 minutach (…)

WIĘCEJ >

Wieprzowina duszona z kapustą pekińską

Karkówkę pokroić w paski centymetr szerokie, 3 cm długie Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Kapustę pokroić w (…)

WIĘCEJ >

Wieprzowina duszona w grzybach z kaszą gryczaną

Mięso kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Grzyby odcedzamy na sicie (wodę zostawiamy!) Rozgrzewamy w (…)

WIĘCEJ >