fbpx
Szukaj
open close

Wieprzowina po marokańsku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c283f34dc-6ecd-4e32-93d2-adfcbf646e78
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Wieprzowina po marokańsku

Przygotowanie

  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy przyprawy (kmin, paprykę i pieprz) i smażymy przez ok. 1 minutę
  • Dodajemy mięso i smażymy przez ok. 3-4 minuty, cały czas mieszając
  • Dolewamy wodę i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 5 minut
  • Po tym czasie ściągamy patelnię z kuchenki, dodajemy szpinak i dokładnie mieszamy
  • Dodajemy przyprawy (sól i pieprz) i ponownie całość dokładnie mieszamy
  • Orzechy prażymy na suchej patelni przez ok. 2-3 minuty
  • Danie nakładamy na talerze i posypujemy orzechami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia wieprzowiny.

Danie możemy podawać z dodatkiem makaronu, ryżu lub kaszy.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 12
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Jagnięcina łopatka (500 g)
  • Szpinak (300 g)
  • Woda (125 ml)
  • Cebula (105 g)
  • Orzechy piniowe (30 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Czosnek (10 g)
  • Kmin rzymski (3 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (3 g)
  • Pieprz kajeński (1.5 g)
  • Sól morska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Maszynka do mielenia mięsa, Miska, Nóż, Patelnia, Patelnia - mała

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Wieprzowina nadziewana jabłkiem

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Rodzynki wsypujemy do miski, dolewamy sok i moczymy przez ok. 10 minut Po (…)

WIĘCEJ >

Wieprzowina duszona z ogórkiem kiszonym

Mięso kroimy w paski o grubości ok. 2 cm i długości ok. 5 cm Cebulę obieramy i kroimy w kostkę (…)

WIĘCEJ >

Rwana wieprzowina (pulled pork)

Mięso myjemy i zalewamy wodą Doprowadzamy wywar do wrzenia na średnim ogniu, po czym zmniejszamy temperaturę, tak, aby wywar lekko (…)

WIĘCEJ >

Wieprzowina duszona z kapustą pekińską

Karkówkę pokroić w paski centymetr szerokie, 3 cm długie Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Kapustę pokroić w (…)

WIĘCEJ >

Wieprzowina duszona w grzybach z kaszą gryczaną

Mięso kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Grzyby odcedzamy na sicie (wodę zostawiamy!) Rozgrzewamy w (…)

WIĘCEJ >