fbpx
Szukaj
open close

Wieprzowina po karaibsku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd82911ef-2a38-4909-af0c-16e9adb3acab
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Wieprzowina po karaibsku

Przygotowanie

  • Cebulę z imbirem obieramy, drobno siekamy i przenosimy do blendera
  • Dodajemy tłuszcz i całość blendujemy tak, aby zostały drobne kawałki cebuli
  • Rozgrzewamy patelnię
  • Przelewamy zawartość blendera i smażymy przez ok. 8-10 minut, co jakiś czas mieszając
  • Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i dorzucamy na patelnię
  • Na patelnię dodajemy przyprawy (pieprz), mieszamy i smażymy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy pomidory, dolewamy bulion i gotujemy przez ok. 10 minut
  • Mięso kroimy w kostkę
  • Zieleninę drobno siekamy i połowę wrzucamy na patelnię
  • Na patelnię dodajemy sok z limonki i całość dokładnie mieszamy
  • Dodajemy mięso i dusimy pod przykryciem przez ok. 40 minut
  • Danie nakładamy na talerze i posypujemy zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia wieprzowiny.

Danie możesz podawać z dodatkiem ryżu.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina schab (surowy) (600 g)
  • Pomidor w puszce (400 g)
  • Bulion mięsny (250 ml)
  • Cebula (210 g)
  • Ziemniak (150 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sok z limonki (bio) (12 g)
  • Kolendra (świeża) (12 g)
  • Imbir korzeń (5 g)
  • Pieprz kajeński (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Pokrywka do patelni

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Wieprzowina z imbirem

Mięso kroimy w kostkę Czosnek z imbirem obieramy i drobno siekamy Cebulę drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy 1/3 ilości tłuszczu (…)

WIĘCEJ >

Wieprzowina słodko-kwaśna na ryżu

Mięso oczyszczamy i kroimy w cienkie plasterki Następnie każdy kawałek mięsa przyprawiamy z każdej strony Ryż gotujemy wg instrukcji na (…)

WIĘCEJ >

Wieprzowina po indyjsku

W garnku rozgrzewamy masło i dorzucamy przyprawy. Gdy przyprawy zaczną intensywnie pachnieć, dodajemy pokrojone w kostkę mięso. Po 5 minutach (…)

WIĘCEJ >

Rwana wieprzowina (pulled pork)

Mięso myjemy i zalewamy wodą Doprowadzamy wywar do wrzenia na średnim ogniu, po czym zmniejszamy temperaturę, tak, aby wywar lekko (…)

WIĘCEJ >

Wieprzowina duszona w grzybach z kaszą gryczaną

Mięso kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Grzyby odcedzamy na sicie (wodę zostawiamy!) Rozgrzewamy w (…)

WIĘCEJ >