Wieprzowina duszona z kapustą pekińską
Wieprzowina duszona z kapustą pekińską
Przygotowanie
- Karkówkę pokroić w paski centymetr szerokie, 3 cm długie
- Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę
- Kapustę pokroić w poprzek w paski
- Seler wypłukać, żeby nie było piasku i pokroić w poprzek w półksiężyce
- Paprykę pokroić w paseczki
- W garnku rozgrzewamy 2 łyżki tłuszczu
- Wrzucamy mięso, zasmażamy 4-5 min mieszając co jakiś czas
- Dodajemy cebulę z czosnkiem
- Zasmażamy dwie minuty
- Dodajemy seler i paprykę
- Zasmażamy minutę
- Wlewamy szklankę zimnej wody z kranu
- Lekko solimy i pieprzymy
- Przykrywamy pokrywką, ustawiamy mały ogień i dusimy 45 minut
- Próbujemy mięso, jeśli jest twarde to jeszcze z 15 minut dusimy i dolewamy trochę wody
- Podnosimy pokrywkę
- Dodajemy kapustę pekińską
- Gotujemy 10 min co jakiś czas mieszając
- Próbujemy i doprawiamy solą i pieprzem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Wieprzowina karkówka (200 g)
- Woda (200 ml)
- Kapusta pekińska (175 g)
- Seler naciowy (90 g)
- Papryka czerwona (55 g)
- Cebula (50 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Czosnek (5 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz ziołowy (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.