Wegetariańskie curry

Wegetariańskie curry
Przygotowanie
- Pomidora zanurzamy we wrzątku i obieramy ze skórki
- Następnie kroimy wraz z papryką w kostkę
- Na maśle podsmażamy przyprawy i pokrojone zioła
- Dodajemy warzywa
- Po 5 minutach dokładamy na patelnię mleko kokosowe i ser kozi
- Dusimy przez 15 minut
- Danie podajemy, posypując listkami mięty
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dań curry.
Autor
Lista składników
- Papryka czerwona (230 g)
- Pomidor (170 g)
- Ser twarogowy kozi (60 g)
- Mleko kokosowe (60 ml)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Kolendra (świeża) (3 g)
- Mięta (świeża) (3 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Kozieradka – nasiona (1 g)
- Curry w proszku (1 g)
- Cynamon mielony (1 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.