Wegetariańskie chili
Wegetariańskie chili
Przygotowanie
- Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
- Papryki kroimy w kostkę (pestki usuwamy)
- Fasolę przenosimy na sitko i płuczemy pod bieżącą wodą
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy cebulę z czosnkiem oraz paprykę i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
- Dodajemy sos chili i przyprawy (paprykę i kminek), mieszamy i podgrzewamy przez ok. 1 minutę
- Na patelnię dodajemy wszystkie pozostałe składniki, mieszamy i zagotowujemy
- Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 20-25 minut (lub do momentu, aż zgęstnieję)
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia chili.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Bulion jarski (750 ml)
- Pomidor w puszce (500 g)
- Fasola czerwona z puszki (375 g)
- Cebula (315 g)
- Papryka czerwona (230 g)
- Papryka zielona (140 g)
- Sos chili (słodki) (40 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
- Czosnek (20 g)
- Papryka słodka mielona (proszek) (12 g)
- Kminek mielony (6 g)
- Oregano suszone (6 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
- Liść laurowy (1 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.