fbpx
Szukaj
open close

Wegańskie hamburgery z buraków i czerwonej fasoli

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6b2a2957-181f-4a82-9f4b-725646fb91f6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Wegańskie hamburgery z buraków i czerwonej fasoli

Przygotowanie

  • Buraki ścieramy na grubych oczkach tarki do miski
  • Fasolę odsączamy z zalewamy, przenosimy do osobnej miski i rozgniatamy widelcem, a następnie przenosimy do miski z burakami
  • Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do miski
  • Do miski dodajemy pozostałe składniki (poza pomidorami i rukolą), całość dokładnie mieszamy na jednolitą masę, a następnie formujemy buregry
  • Rozgrzewamy patelnię grillową
  • Kładziemy burgery i grillujemy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony
  • Pomidory kroimy w plastry
  • Na talerzach układamy plastry pomidorów, rukolę i burgery

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia burgerów.

Autor

Iwona Wierzbicka
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 15
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pomidor (510 g)
  • Fasola czerwona z puszki (400 g)
  • Burak ugotowany (380 g)
  • Rukola (120 g)
  • Bułka tarta (55 g)
  • Cebula (50 g)
  • Pestki słonecznika obrane (30 g)
  • Sos sojowy (30 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Musztarda (10 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (0.5 g)
  • Papryka ostra mielona (proszek) (0.5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia grillowa, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Burger z jajem i ryżem

Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Do miski wkładamy mięso, dodajemy sos sojowy, żółtko jaja oraz przyprawy (…)

WIĘCEJ >

Burger z dziczyzny

Mięso przenosimy do miski, dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy Z masy mięsnej formujemy okrągłego burgera Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy (…)

WIĘCEJ >

Burgery z czerwonej soczewicy

Kapustę szatkujemy Bułki kroimy na pół i opiekamy ich wnętrza na rozgrzanej patelni Następnie obie strony smarujemy wybranym sosem Dodajemy (…)

WIĘCEJ >

Burger wołowy z sałatą rzymską, ogórkiem zielonym

Wołowiną mielimy w maszynce do mielenia mięsa, mieszamy i formujemy okrągłego burgera. Smażymy go na krwisto na 1 łyżce tłuszczu, (…)

WIĘCEJ >

Burger z dzika z warzywami

Mięso solimy, pieprzymy, mieszamy, formujemy burgera Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w piórka Marchew, pietruszkę i seler obieramy i kroimy (…)

WIĘCEJ >