Wątróbka z cebulką
Wątróbka z cebulką
Przygotowanie
- Cebulę obieramy i kroimy w piórka
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy cebulę i smażymy przez ok. 20-25 minut (aż robi się szklista i lekko zarumieniona)
- Następnie ściągamy cebulę z palnika
- Wątróbkę oczyszczamy i każdy kawałek kroimy na pół
- Do miski wsypujemy mąkę
- Każdy kawałek wątróbki obtaczamy w mące i odkładamy na osobny talerz
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Kładziemy kawałki wątróbki i smażymy przez ok. 1,5-2 minuty z każdej strony
- Podsmażoną wątróbkę przenosimy na patelnię z cebulą, dodajemy przyprawy oraz posiekaną zieleninę i całość razem podgrzewamy przez ok. 4-5 minut
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia wątróbki.
Autor
Lista składników
- Indyk wątróbka (800 g)
- Cebula biała (600 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (75 g)
- Mąka orkiszowa (20 g)
- Sól kłodawska (3 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (3 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
- Papryka słodka mielona (proszek) (1.5 g)
- Majeranek suszony (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.