Wątróbka z brokułami
Wątróbka z brokułami
Przygotowanie
- Mięso kroimy w kostkę
- Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
- Na talerz wysypujemy mąkę
- Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 3-4 minuty
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
- Każdy kawałek mięsa obtaczamy w mące, kładziemy na patelnię i smażymy przez ok. 3-4 minuty
- Następnie dolewamy wodę i dusimy przez ok. 4-5 minut
- Na talerz nakładamy brokuły oraz mięso i posypujemy przyprawami
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dań z użyciem wątróbki.
Autor
Lista składników
- Brokuł (200 g)
- Cebula (150 g)
- Woda (125 ml)
- Wieprzowina wątroba (100 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
- Mąka kokosowa (12 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.