Wątróbka pieczona z jabłkami
Wątróbka pieczona z jabłkami
Przygotowanie
- Nastawiamy piekarnik na temp. 175 st. C z opcją grzania z góry i dołu
- Jabłka kroimy w 8 ćwiartek
- Cebulę kroimy na pół i w plasterki
- Szklimy na tłuszczu
- Dodajemy majeranek
- Dodajemy jabłko i wątróbkę
- Podsmażamy przez kilka minut do momentu aż wątróbka zetnie się z wierzchu
- Przenosimy całość do naczynia żaroodpornego
- Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 30-40 minut
- Sól i pieprz dodajemy przed podaniem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia wątróbki.
Autor
Lista składników
- Kurczak wątróbka (200 g)
- Jabłko (180 g)
- Cebula (105 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Majeranek suszony (1 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.