Wątróbka drobiowa z cebulką i zieloną sałatką
Wątróbka drobiowa z cebulką i zieloną sałatką
Przygotowanie
- Wątróbkę dokładnie myjemy i oczyszczamy
- Przecinamy na mniejsze kawałki (połówki)
- Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na patelni
- Wątróbkę dodajemy na patelnię i solimy
- Lub pieczemy w naczyniu żaroodpornym razem z cebulką przez około 40-50 minut w 190 stopniach
- Podajemy z sałatką ze warzyw liściastych z oliwą, solą i sokiem z cytryny
Rady dietetyka
Wątróbka jest bardzo odżywcza. Przeczytaj na ten temat więcej w Poradniku dietetycznym. Szukaj artykułu pt. „Wątróbka to multiwitamina”.
Autor
Lista składników
- Kurczak wątróbka (500 g)
- Cebula (315 g)
- Sałata rzymska (105 g)
- Sałata masłowa (75 g)
- Cytryna (40 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.