Warzywa zapiekane z serem kozim
Warzywa zapiekane z serem kozim
Przygotowanie
- Paprykę, bakłażana i ser kroimy w kostkę. Piekarnik ustawiamy na 180 st. C.
- W żaroodpornym naczyniu układamy wszystkie warzywa i ser, dodajemy kozieradkę i odrobinę solimy.
- Całość polewamy rozpuszczonym wcześniej olejem kokosowym i wstawiamy do piekarnika.
- Po około 30 minutach jest gotowe (sprawdzamy po miękkości bakłażana po wbiciu widelca).
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Papryka czerwona (230 g)
- Pomidor koktajlowy (200 g)
- Bakłażan (150 g)
- Ser kozi (100 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Kozieradka – nasiona (1 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.