Warzywa z curry
Warzywa z curry
Przygotowanie
- Warzywa obieramy i tniemy obieraczką aby uzyskać wstążki.
- Wrzucamy na patelnię, podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem ok. 2-4 minuty, a następnie odkładamy na talerz.
- Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i dodajemy przyprawy.
- Smażymy chwilę mieszając, tak, aby wszystkie składniki się połączyły.
- Do powstałej masy dodajemy warzywa i smażymy ok. 2 minuty.
- Cały czas mieszamy, tak, żeby przyprawy dobrze wymieszały się z warzywami.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Batat (230 g)
- Burak (190 g)
- Pietruszka korzeń (160 g)
- Marchew (135 g)
- Woda (100 ml)
- Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Curry w proszku (1 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.