Warzywa duszone na oleju kokosowym z wędzoną makrelą
Warzywa duszone na oleju kokosowym z wędzoną makrelą
Przygotowanie
- Makrelę obrać ze skóry i ości
- Marchew, pietruszkę obrać i pokroić w plastry lub słupki
- Cykorię przekroić na pół
- Rzodkiewki oczyścić i pokroić w plastry
- Rozgrzewamy na patelni tłuszcz
- Wrzucamy wszystkie warzywa i smażymy 3-4 minuty na średnim ogniu, co jakiś czas mieszając
- Warzywa lekko solimy i pieprzymy
- Warzywa przekładamy na talerz
- Na warzywa kładziemy obraną makrelę
Uwagi
Do sporządzenia tej potrawy możesz użyć dowolnej, wędzonej ryby.
Autor
Lista składników
- Makrela wędzona (100 g)
- Marchew (45 g)
- Rzodkiewka (45 g)
- Cykoria (40 g)
- Pietruszka korzeń (40 g)
- Smalec z gęsi (12 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Alergeny
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.