Warzywa curry
Warzywa curry
Przygotowanie
- Warzywa kroimy w kostkę i smażymy na maśle z przyprawami
- Dodajemy szpinak i koncentrat pomidorowy
- Podlewamy odrobiną wody i dusimy przez 15 minut, co jakiś czas mieszając
- Pod koniec duszenia dolewamy mleko kokosowe, jeszcze raz mieszamy i podajemy gorące
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Papryka czerwona (230 g)
- Papryka żółta (200 g)
- Pomidor (170 g)
- Mleko kokosowe (50 ml)
- Woda (30 ml)
- Szpinak (20 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Passata pomidorowa (15 g)
- Curry w proszku (3 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.