Udka kurczaka z parmezanem
Udka kurczaka z parmezanem
Przygotowanie
- Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
- Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski z serem
- Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
- Z udek ściągamy skórę (wyrzucamy)
- Przygotowujemy trzy miski – do jednej wsypujemy mąkę, do drugiej wlewamy jogurt, a do trzeciej (miski z serem) dodajemy bułkę tartą oraz musztardę i dokładnie mieszamy
- Blachę wykładamy papierem do pieczenia
- Udka panierujemy w kolejności podanych misek i układamy na papierze
- Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 40 minut
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia udek.
Autor
Lista składników
- Kurczak udko (1280 g)
- Jogurt naturalny (200 g)
- Mąka orkiszowa (100 g)
- Bułka tarta (100 g)
- Ser Parmezan (50 g)
- Musztarda (10 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.