Twarożek z nerkowców w wersji wytrawnej
Twarożek z nerkowców w wersji wytrawnej
Przygotowanie
- Orzechy nerkowca wsypać do miski
- Zalać zimną wodą z kranu i zostawić do rana
- Następnie nerkowce odcedzić na sitku i włożyć do kubeczka/wiaderka/miseczki
- Zalać wodą z ogórków, dodać czosnek, lekko popieprzyć i zmiksować blenderem
- Spróbować i ewentualnie lekko posolić
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam przepisy na inne twarożki oraz przepis na domowy chleb gryczany, który może posłużyć jako dodatek do twarożku.
Autor
Lista składników
- Orzech nerkowca (100 g)
- Woda po ogórkach kiszonych (20 ml)
- Czosnek (2.5 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.