fbpx
Szukaj
open close

Twarożek z nerkowców w wersji słodkiej

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c18009c66-21ba-4005-ae4e-8df15a7f2be7-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Twarożek z nerkowców w wersji słodkiej

Przygotowanie

  • Orzechy nerkowca wsypać do miski
  • Zalać zimną wodą z kranu i zostawić do rana
  • Następnie nerkowce odcedzić na sitku
  • Przełożyć do kubeczka/wiaderka/miseczki
  • Zalać sokiem z cytryny, dodać miód
  • Zmiksować blenderem
  • Spróbować i ewentualnie dodać jeszcze soku z cytryny lub miodu

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia twarożków.

Twarożek możesz podawać z dowolnymi, ulubionymi owocami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 3
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Orzech nerkowca (50 g)
  • Cytryna (40 g)
  • Miód lipowy (12 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Blender kielichowy, Miska, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Twarożek ze słonecznika

Słonecznik 8 godz. wcześniej wsypujemy do jakiegoś pojemnika, zalewamy zimną wodą Następnie (zazwyczaj na drugi dzień rano) odcedzamy słonecznik na (…)

WIĘCEJ >

Twarożek z nerkowców w wersji wytrawnej

Orzechy nerkowca wsypać do miski Zalać zimną wodą z kranu i zostawić do rana Następnie nerkowce odcedzić na sitku i (…)

WIĘCEJ >

Chleb gryczany na zakwasie – własnej roboty

Kaszę płuczemy na sicie pod strumieniem bieżącej zimnej wody Przekładamy kaszę do garnka, w taki sposób, żeby poziom był centymetr (…)

WIĘCEJ >

Twarożek z migdałów

Migdały wsypać do miski Zalać zimną wodą z kranu i zostawić do rana Następnie migdały odcedzić na sitku Przełożyć do (…)

WIĘCEJ >