Twarogowo-brokułowa owieczka
Twarogowo-brokułowa owieczka
Przygotowanie
- Brokuł dzielimy na małe różyczki i gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 2-3 minuty
- Z chleba wycinamy główkę i uszka owieczki
- Z salami wycinamy trójkąciki pasujące na kształt uszek
- Na wyciętą główkę owieczki nakładamy twaróg
- Sałatę targamy na części
- Z cebuli wycinamy krążki i paski
- Z oliwki wycinamy małe kawałki na oczka
- Z pomidora wycinamy kawałek na kształt pyszczka
- Z sera wycinamy kawałki na kształt liter H i I
- Brokuł odcedzamy
- Na talerzu układamy wszystkie składniki na kształt owieczki, tak jak na załączonym obrazku
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych dań.
Autor
Lista składników
- Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (35 g)
- Brokuł (20 g)
- Ser twarogowy krowi (10 g)
- Sałata karbowana (5 g)
- Salami (3 g)
- Cebula (3 g)
- Ser żółty (3 g)
- Oliwki czarne (1 g)
- Pomidor (1 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.