Turecka pasta dyniowa
Turecka pasta dyniowa
Przygotowanie
- Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
- Oliwki drobno siekamy
- Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę
- Zieleninę drobno siekamy
- Wszystkie składniki (poza tłuszczem) umieszczamy w blenderze (lub w naczyniu, w którym będziemy blendować) i blendujemy na jednolitą konsystencję
- Cały czas mieszając dolewamy tłuszcz
- Gotową pastę możemy przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku do 2 tyg.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia past, które mogą posłużyć jako dodatek do chleba.
Autor
Lista składników
- Pestki dyni obrane (150 g)
- Olej z pestek dyni ekologiczny (65 ml)
- Cebula (30 g)
- Tymianek (świeży) (6 g)
- Oliwki zielone (6 g)
- Trybula (świeża) (6 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
- Sól kłodawska (3 g)
- Czosnek (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.