Tropikalne lody na patyku
Tropikalne lody na patyku
Przygotowanie
- Mango i ananasa obieramy, kroimy w kostkę i przenosimy do blendera
- Banana obieramy, kroimy w plastry i dodajemy do blendera
- Zieleninę drobno siekamy i dodajemy do blendera
- Do blendera dolewamy sok i całość dokładnie blednujemy
- Mieszankę wlewamy do foremek na lody i przykrywamy pokrywkami z patyczkami
- Foremkę wkładamy na ok. 8 godz. do zamrażarki
- Aby usunąć lody, musimy zanurzyć foremkę w gorącej wodzie, chwycić za patyk i delikatnie wysunąć z foremki
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia lodów.
Autor
Lista składników
- Mango (280 g)
- Ananas (120 g)
- Banan (120 g)
- Sok z pomarańczy 100% (80 g)
- Mięta (świeża) (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.