Tropikalna wołowina z patelni
Tropikalna wołowina z patelni
Przygotowanie
- Czosnek z imbirem obieramy i drobno siekamy
- Papryki kroimy w kostkę
- Pomidory kroimy w cząstki
- Ananasa odsączamy z zalewy i kroimy na kawałki
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy czosnek z imbirem oraz paprykę i podsmażamy przez ok. 1-2 minuty
- Dodajemy mięso i podsmażamy przez ok. 5 minut, co jakiś czas mieszając
- Dodajemy pomidory, ananasa oraz sos i smażymy przez ok. 2 minuty
- Zieleninę drobno siekamy, połowę dodajemy na patelnię i mieszamy
- Danie nakładamy na talerze i posypujemy pozostałą zieleniną
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia wołowiny.
Możesz dodać więcej ulubionych składników np. cukinię lub czerwoną cebulę.
Autor
Lista składników
- Wołowina mięso mielone (500 g)
- Pomidor (340 g)
- Papryka czerwona (230 g)
- Ananas w puszce (225 g)
- Papryka zielona (140 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Kolendra (świeża) (12 g)
- Czosnek (10 g)
- Imbir korzeń (10 g)
- Sos ostrygowy (10 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.