Tosty z szynką i serem, sałatka
Tosty z szynką i serem, sałatka
Przygotowanie
Tosty
- Na każdą kromkę chleba kładziemy plaster sera oraz plaster szynki i składamy kromki po dwie
- Następnie wsadzamy do nagrzanego tostera i pieczemy do momentu, aż na tosterze zapali się zielona lampka
Sałatka
- Pomidorki kroimy na pół
- Rzodkiewkę kroimy w plastry
- Ogórka obieramy i kroimy w pół plastry
- Wszystkie warzywa układamy na talerzu, skrapiamy tłuszczem i posypujemy przyprawami oraz pestkami
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia tostów.
Autor
Lista składników
Tosty
- Chleb gryczany (na drożdżach) (100 g)
- Szynka wieprzowa wędzona (80 g)
- Ser żółty (60 g)
Sałatka
- Pomidor koktajlowy (60 g)
- Rukola (40 g)
- Rzodkiewka (30 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Ogórek gruntowy (15 g)
- Pestki słonecznika obrane (10 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.