Tosty z sałatą, cebulą, pomidorem i serem
Tosty z sałatą, cebulą, pomidorem i serem
Przygotowanie
- Kromki chleba smarujemy tłuszczem
- Cebulę obieramy i kroimy w krążki
- Pomidora kroimy w plastry
- Na dwóch kromkach układamy wszystkie składniki i przykrywamy drugą kromką
- Tak przygotowane kanapki wkładamy do tostera i podgrzewamy do momentu, aż na tosterze zaświeci się zielona lampka
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych tostów.
Autor
Lista składników
- Chleb gryczany (na drożdżach) (100 g)
- Pomidor (85 g)
- Ser żółty (60 g)
- Cebula czerwona (25 g)
- Sałata masłowa (20 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.