Tosty z awokado i jajem
Tosty z awokado i jajem
Przygotowanie
- Awokado obieramy, kroimy na kawałki i przenosimy do miski, a następnie ugniatamy widelcem na papkę
- Kromki chleba pieczemy w tosterze
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wybijamy jaja i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty (do momentu ścięcia się białka)
- Na tosty nakładamy awokado, a na wierzch jajo i posypujemy przyprawami
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia tostów.
Autor
Lista składników
- Jajo kurze (102 g)
- Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (70 g)
- Awokado (70 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.