Tortilla kukurydziana
Tortilla kukurydziana
Przygotowanie
- Do miski wsypujemy mąkę, sól oraz wlewamy wodę i wyrabiamy ciasto (w razie potrzeby dolewamy więcej wody)
- Z uzyskanego ciasta odrywamy kawałki, a następnie rozwałkowujemy
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Kładziemy placki i smażymy przez ok. 3-4 minuty
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Mąka kukurydziana (150 g)
- Woda (125 ml)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Sól kłodawska (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.